Om

Att möta särskilt begåvade elever i klassrummet är inte alltid så lätt. För det första vet vi generellt i dagens skola inte vilka de är och då måste de först identifieras. Därefter ska vi anpassa undervisningen så den passar alla individer i klassrummet, vilket jag anser vara den helt klart största utmaningen.

Jag har under några års tid lärt mig mycket om dessa barn som många gånger har det väldigt tufft i skolan och som ofta har känslan av att aldrig passa in i systemet. De flesta som jobbar i skolan känner dessutom inte till vilken problematik som kan uppstå när en begåvad elev inte uppmärksammas och får den stimulansundervisning som behövs. Därför hoppas jag att denna blogg kan bidra till att sprida kunskap om dessa barn som kan vara en fantastisk tillgång i klassrummet om vi bara har de rätta verktygen.

Jag heter Ulrika Åkesson, arbetar på Sandeplanskolan i Höllviken som 4-9-lärare i sv/hkk och har jobbat som lärare sedan 1996. Jag har ett nära samarbete med skolpsykolog Anita Kullander som är en av få experter på särbegåving i Sverige och genom henne har jag tillgång till information från ca 800 föräldrar till särbegåvade barn. Jag har också under åren läst artiklar, tagit del av föreläsningar av både Anita Kullander och professor Roland S Persson, samt deltagit i konferensen ”Begåvningsinitiativet” (Stockholm dec-14).

2 reaktioner på ”Om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s