Om

Att möta särskilt begåvade elever i klassrummet är inte alltid så lätt. För det första vet vi generellt i dagens skola inte vilka de är och då måste de först identifieras. Därefter ska vi anpassa undervisningen så den passar alla individer i klassrummet, vilket jag anser vara den helt klart största utmaningen.

Jag har under några års tid lärt mig mycket om dessa barn som många gånger har det väldigt tufft i skolan och som ofta har känslan av att aldrig passa in i systemet. Många som jobbar i skolan känner dessutom inte till vilken problematik som kan uppstå när en begåvad elev inte uppmärksammas och får den stimulansundervisning som behövs. Därför hoppas jag att denna blogg kan bidra till att sprida kunskap om dessa barn som kan vara en fantastisk tillgång i klassrummet om vi bara har de rätta verktygen.

Jag heter Ulrika Åkesson, arbetar på Sandeplanskolan i Höllviken som 4-9-lärare i sv/hkk och har jobbat som lärare sedan 1996. Jag är dessutom ansvarig för ett nytt projekt i Vellinge kommun som handlar om hur vi bättre ska kunna identifiera och stötta särskilt begåvade elever. Just nu skriver jag på en handlingsplan som ska underlätta det arbetet.

5 reaktioner på ”Om

  1. Ulrika, vilken fantastisk blogg du har! Det är ju det här som behövs! Personliga historier om hur utmanande det kan vara att hantera särbegåvning i skolan. Vi bor i Kanada där särbegåvning verkar vara mer accepterat än i Sverige, men visst finns utmaningarna också här. Det är spännande att läsa om de barn som du exemplifierar med. Jag önskar att fler skulle göra det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s